Onze Regels

DEFINITIEF GESLOTEN (zie voorpagina)

 

Onze Regels

Voor de honden:
Elke jaar dienen zij ingeënt te worden tegen de ziekte van Weil en een aparte enting tegen de kennelhoest d.m.v. de neus-spray. (Let op: dit is nr. 8, Bordetella, in het inentingsboekje). Elke drie jaar dienen zij ingeënt te worden tegen hondenziekte, leverziekte en Parvo.
De inentingen moeten minimaal 3 weken voor het verblijf in ons pension zijn gegeven.
Het inentingsbewijs dient meegebracht te worden.

Voor de katten:
Elk jaar dienen zij ingeënt te worden tegen de niesziekte en een aparte enting tegen de bordetella d.m.v. een neus-spray. Elke drie jaar dienen zij ingeënt te worden tegen kattenziekte
De inentingen moeten minimaal 3 weken voor het verblijf in ons pension zijn gegeven.
Het inentingsboekje dient meegebracht te worden.
Ongecastreerde katers, ouder dan 6 maand, kunnen we helaas niet opnemen i.v.m.

LET OP: ZONDER GELDIGE ENTINGEN MOGEN WIJ UW DIER(EN) NIET ACCEPTEREN. CONTROLEER DAAROM VOOR IEDER BEZOEK HET INENTINGSBOEKJE!

INFORMATIE WAT BETREFT DE VACCINATIES KENNELHOEST (HOND) EN NIESZIEKTE (KAT)

Kennelhoest:
Ondanks de verschillende moderne vaccins is bescherming tegen kennelhoest nog niet 100% dekkend. Toch blijken de huidige vaccins wel een redelijke bescherming tegen het kennelhoestvirus te bieden. Indien er toch een doorbraak optreedt, is het verloop van de ziekte milder. DAAROM STELLEN WIJ DE VACCINATIE TEGEN KENNELHOEST VERPLICHT.
Maar: 100% bescherming geven vaccinaties tegen kennelhoest niet!
Kennelhoest kent net als griep vele varianten en uw hond kan dus toch kennelhoest krijgen, ondanks een vaccinatie met een modern vaccin.

Natuurlijk zullen we er alles aan doen om het verblijf van uw hond zo aangenaam mogelijk te maken, maar het is hier toch altijd wat stressvoller dan thuis in de vertrouwde omgeving. En door die stress verlaagt de weerstand, wat de kans op ziektes weer vergroot. Het zijn en blijven levende wezens die risico's kunnen lopen.

Niesziekte:
Dit is een virusbesmetting waartegen uw kat gevaccineerd dient te zijn. Net als een griepvaccinatie geeft dit niet 100 procent zekerheid dat uw kat geen niesziekte zou kunnen krijgen. Het gaat dan wel om een veel mildere vorm dan niesziekte bij ongevaccineerde katten. DAAROM STELLEN WIJ DE VACCINATIE TEGEN NIESZIEKTE AANGEVULD MET DE BORDETELLA NEUSENTING VERPLICHT. De aparte bordetella neusenting is een aanvulling op het niesziekte complex, waardoor de vaccinatie tegen niesziekte nog completer wordt. Echter ook dit geeft geen 100% zekerheid.

Natuurlijk zullen we er alles aan doen om het verblijf van uw kat zo huiselijk mogelijk te maken, maar het is hier toch altijd wat stressvoller dan thuis in de vertrouwde omgeving. En door die stress verlaagt de weerstand, wat de kans op ziektes weer vergroot. Het zijn en blijven levende wezens die risico's kunnen lopen.

Reacties zijn gesloten.